Как стало известно Autoua.net, в Киеве в очередной раз рассматривают возможность ликвидации реверсивной полосы на мосту Патона и установки разделительного барьера. Вопрос должен решиться в ближайшее время, пока же обещают, как минимум, починить реверсивные светофоры.

Один из наших форумчан, обеспокоенный неработающими светофорами на реверсивной полосе проспекта Воссоединения и моста Патона, обратился в УГАИ с запросом, чтобы подтолкнуть процесс ремонта. А в ответ получил письмо о том, что УГАИ обратилось к КГГА с предложением полностью ликвидировать реверсивную полосу и установить разделительный барьер в целях повышения безопасности дорожного движения (полный текст письма ниже). Пока же необходимо восстановить работу светофоров на реверсивной полосе. 

Напомним, что на другом киевском мосту — Московском, печально известная реверсивная полоса была ликвидирована несколько лет назад и вместо нее был установлен легкий разделительный барьер. 

Доброго дня!

Відповідно статті 6 Закону України "Про дорожній рух" організацію дорожнього руху на території міста Києва згідно з відповідними генеральними планами, проектами детального планування та забудови населених пунктів, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, комплексних транспортних схем і схем організації дорожнього руху та з екологічно безпечними умовами покладено на виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію).

Повідомляємо, що Головним управлінням МВС України в місті Києві за ініціативою Державтоінспекції міста у березні 2014 року направлено листа на ім’я Голови Київської міської державної адміністрації Бондаренка В.Д. щодо вжиття заходів по впровадженню на просп. Возз’єднання та мосту імені О.Патона розподільчої транспортної огорожі з одночасною ліквідацією реверсивної смуги руху автотранспорту.

1 квітня 2014 року за ініціативою управління ДАІ ГУМВС України в місті Києві, Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проведено нараду з питання підвищення рівня безпеки дорожнього руху на просп. Возз’єднання та мосту імені О.Патона. На даний час Департаментом транспортної інфраструктури вирішується питання щодо фінансування проведення робіт з комплексного ремонту системи регулювання реверсивним рухом на просп. Возз’єднання та мосту імені О.Патона або встановлення розподільчого транспортного огородження з одночасною ліквідацією реверсивної смуги руху автотранспорту на зазначеному проспекті та мосту.

Згідно рішення Київської міської ради від 27.11.2003 № 216/1090 "Про заходи щодо поліпшення роботи по організації дорожнього руху, розвитку мережі паркінгів, автостоянок, місць для паркування та інших об’єктів дорожнього сервісу в м. Києві" та розпорядження Київської міської державної адміністрації від 22.04.2004 № 680 "Про організаційно-правові заходи щодо створення комунального підприємства "Київдорсервіс", функції замовника по впровадженню та експлуатації технічних засобів регулювання дорожнього руху в м. Києві покладено на комунальне підприємство Київської міської ради "Київдорсервіс" (м. Київ, 01030, а/с 45, директор Черній Віктор Данилович, службовий телефон 374-11-01).

З повагою УДАІ м. Києва

Владимир Шестаков
Владимир Шестаков
25 лет за рулем, Донецк
16 комментариев