«Укравтодор» заплатит более 9 миллионов гривен за то, чтобы выяснить причины неудовлетворительного состояния украинских дорог и не только это. Например, пересмотреть инструкции по охране труда для работников дорожного хозяйства и разработать тестовые вопросы по проверке их знаний стоит 70 000 гривен; как Lanos.

Госагентство автодорог провело тендер на оказание профильных услуг. В конце прошлого месяца «Укравтодор» заключил ряд соглашений на исследовательские работы, общая сумма которых превышает 9 миллионов гривен. Журналисты издания ссылаются на «Вестнике государственных закупок».

Самая крупная сумма уготована предприятию «Дорцентр». Исследователи этой фирмы проведут мониторинг технологий дорожных и мостовых работ за 2,26 миллиона и должны справится с этой задачей к 30 июня 2014. Чтобы выяснить качество выполнения работ по эксплуатационному содержанию дорог этой же фирме нужно 1,94 миллиона гривен и почти 1,5 года (до 31 декабря 2014). В последнее задание включён анализ причин, препятствующих своевременному устранению недостатков и соблюдению технологий

Мы не любим цитировать тендерную документацию и разжигать народное недовольство, но некоторые услуги и их стоимость вызывают искреннее удивление даже у нас. Например, пересмотреть методички по охране труда и разработать тесты для проверки знаний дорожных работников стоит 70 000 гривен, почти столько же нужно на разработку методички по мелкому ремонту цементобетонных дорог. Любопытным предлагаем таблицу из источника:

Найменування Ціна, грн. Виконавець
Переглянути ДБН В.2.3-6:2009 «Мости та труби. Обстеження і випробування 110000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Переглянути ДБН В.2.3-20:2008 «Мости та труби. Виконання та приймання робіт» 110000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Провести дослідження та розробити СОУ на методи випробування матеріалів фрезерованих укріплених 198000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Переглянути ТУ У В.2.7-03450778.089-96 «Матеріали щебеневі для поверхневих обробок автомобільних доріг. Технічні умови» та розробити на їх заміну СОУ 181000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Переглянути ТУ У В.2.7-45.2-00018112-208-2002 «Суміші литі емульсійно-мінеральні та холодні асфальтобетонні. Технічні умови» та розробити на їх заміну СОУ» 198000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Внести зміни до укрупнених кошторисних цін і нормативів на виконання дорожніх робіт відповідно до змін цін на матеріально-технічні ресурси 198000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Розробити додатковий модуль до інформаційно-аналітичної системи з обліку видатків на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування 183000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Провести комплексні дослідження вібраційного навантаження на житлові забудови в межах зони впливу автомобільної дороги та розробити СОУ щодо вимірювання рівня вібрації та оцінки її впливу на конструкцію будівель, що знаходяться в межах зони впливу автомобільної дороги 231000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Удосконалити інформаційно-аналітичну систему оцінки забруднення придорожнього середовища транспортними потоками шляхом забезпечення її роботи в автоматичному режимі 235000 Національний транспортний університет
Виконати моніторинг та аналіз споживання паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) підприємствами галузі, розробити науково-обґрунтовані норми питомих витрат палива, теплової та електричної енергії на виробництво продукції для підприємств і організацій Укравтодору на 2014 рік та надати обґрунтовані пропозиції щодо підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів 110000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Переглянути інструкції з охорони праці для робітників і спеціалістів дорожнього господарства та розробити тестові питання з перевірки їх знань з охорони праці 70000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Провести моніторинг технологій виконання дорожніх і мостових робіт та обґрунтувати пропозиції щодо удосконалення методів контролю їх якості на об’єктах будівництва, реконструкції і ремонту автомобільних доріг та мостів 2260000 ДП «Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації дорожньої продукції «Дорцентр»
Провести моніторинг якості виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг загального користування та надати пропозиції стосовно удосконалення нормативної бази з питань експлуатаційного утримання доріг 1940000 ДП «Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації дорожньої продукції «Дорцентр»
Провести дослідження та оцінити можливість застосування неруйнівного вихоротокового експрес-методу контролю товщини асфальтобетонних шарів 179600 Харківський національний автомобільно-дорожній університет
Розробити Методичні рекомендації щодо регулювання водно-теплового режиму у межах робочого шару земляного полотна автомобільних доріг та відповідну розрахунково-аналітичну систему 344000 Національний транспортний університет
Розробити Методичні рекомендації зі встановлення параметрів розрахункового навантаження для проектування дорожніх одягів 154000 Національний транспортний університет
Виконати моніторинг стану експериментальних ділянок та дослідити закономірності зміни в часі деформативних характеристик дорожніх конструкцій, показників рівності та колійності дорожніх покриттів та розробити пропозиції з удосконалення нормативно-технічної бази щодо оцінки і прогнозування транспортно-експлуатаційних показників та проектування дорожніх одягів 495000 Національний транспортний університет
Провести дослідження щодо приготування та застосування бітумів, модифікованих гумовою крихтою, та асфальтобетонів на їх основі 257000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Провести дослідження та оцінити можливість отримання щебенево-мастикових асфальтобетонів, що не містять волокон 218000 Харківський національний автомобільно-дорожній університет
Провести дослідження та розробити Методичні вказівки з оцінки сумісності цементів і хімічних добавок, які використовуються для дорожніх цементобетонів 167000 Харківський національний автомобільно-дорожній університет
Провести дослідження та розробити рекомендації щодо застосування опор дорожніх знаків із композитних матеріалів і Технічні умови на дослідну партію опор 220000 ТОВ «НВП «Крок»
Розробити типові технологічні карти на роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування 220000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Розробити Методичні рекомендації з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг з цементобетонним покриттям 73000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»
Розробити Методичні рекомендації з проектування плит проїзної частини мостів із залізобетонною незнімною опалубкою та відповідну розрахунково-аналітичну систему 275000 Національний транспортний університет
Провести науково-технічне забезпечення галузевих та міжнародних конференцій, форумів, семінарів, шкіл передового досвіду, тематичних виставок 670000 ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна»

nashigroshi

Igor Sorokin
Igor Sorokin
11 лет за рулем, Симферополь
Ford Fiesta (2002) 2006
9 комментариев