Компанія Continental запустила 2025AD.com – публічний незалежний веб-сайт для всебічного висвітлення теми автоматизованого керування автомобілем. На цій онлайн-платформі експерти і споживачі мають можливість обговорювати технічні, правові та соціальні аспекти мобільності майбутнього, що сприятиме підвищенню довіри споживачів до цього напряму. Веб-сайт пропонує інформацію без прив’язки до виробників і подає її у легкій зрозумілій формі – з графіками та цікавими фактами.

«Відтепер тема автоматизованого водіння має публічну онлайн-адресу. На нашу думку, успішне впровадження цих технологій значною мірою залежить від громадськості. Люди повинні прийняти базову концепцію і довіряти технологіям, які зроблять мобільність майбутнього більш безпечною, зручною та звичною. Саме тому Continental запускає 2025AD.com як довгострокову ініціативу, спрямовану на побудову довіри. Це публічний і незалежний сайт, де обробляється інформація і новини по темі автоматизовано керування. Все відбувається прозоро та інформація швидко стає доступною для загалу. Запрошуємо усіх до відкритого обговорення», - зазначив Ельмар Дегенхарт, голова виконавчого комітету Continental.

Вже під час запуску цієї нової ініціативи на Північноамериканському міжнародному автосалоні в Детройті, на сайті 2025AD.com були продемонстровані ключові факти про технологію автоматизованого керування. На сайті також розміщуються коментарі міжнародних авторів, які діляться своїми думками і пропонують нове цікаве бачення. А на мультимедійному графіку видно, які функції і технології вже є у серійному виробництві сьогодні, і на які очікуватимемо у майбутньому. Портал інформуватиме про найновіші розробки і запрошує до обговорення у соціальних медіа - Facebook, Twitter та Linkedin.

«Continental розраховує на активний діалог з партнерами в індустрії, політиками і суспільством, з науковцями та розробниками, і що не менш важливо - з користувачами мобільних технологій. Із запуском 2025AD.com концерн Continental підтримує таке необхідне сьогодні обговорення мобільності майбутнього тут і зараз. Ми надаємо простір для продуктивних дискусій. Це означає, що ми всі можемо працювати гуртом, щоб визначити, яким саме буде автоматизоване керування у майбутньому», - зазначив д-р Фелікс Гресс, керівник відділу корпоративних комунікацій Continental.

Назва платформи 2025AD.com, яка розрахована на міжнародну аудиторію і представлена англійською мовою, походить від слів «automated driving» і відображає головну ціль індустріальних розробок у даній сфері. З 2025 року повністю автоматизоване водіння повинно стати реальністю на швидкісних магістралях від в'їзної рампи і до виїзду. Автоматизоване керування дасть змогу водіям займатися чимось іншим під час подорожі. Окрім застосування на швидкісних трасах, Continental працює над іншими сценаріями, такими як автоматизоване паркування. Також планується розробляти системи автоматизованого водіння у місті: Continental вірить, що після 2025 року стануть можливими розробки повністю автоматизованого водіння від дверей до дверей.

«З урахуванням нинішнього стану речей, автоматизоване керування від дверей до дверей стане можливим приблизно з 2030 року. При цьому, не тільки автомобіль пристосовуватиметься до міста, а й місто адаптуватиметься, приміром, завдяки спеціально виділеним смугам можливість автоматизованого керування може стати справдитися навіть раніше. Крім того, для водіїв, які бояться втратити свободу керування з усією цією автоматизацією, передбачена функція її відключення», - говорить Ельмар Дегенхарт.

Шість викликів автоматизованого керування

Continental розробляє компоненти і системи, необхідні для автоматизованого керування по всьому світу. Для цього інженери вирішують шість ключових завдань одразу: сенсорна технологія, кластерне підключення, діалог «людина-машина», системна архітектура, надійність, а також зрозумілість та зручність для водіїв. Загальнодоступна веб-платформа 2025AD.com - це основоположний елемент в стратегії компанії щодо розробки орієнтованих на клієнта функцій автоматизованого керування і їх визнання суспільством.

Концерн Continental розробляє розумні технології для пасажирського та комерційного транспорту. Міжнародний постачальник автомобільних компонентів та шин є надійним партнером для автовиробників, який пропонує сталі, безпечні, комфортні, індивідуальні та доступні рішення. В 2015 році продажі 5 департаментів корпорації (Шасі та Безпека, Інтер'єр, Силові установки, Шини та ContiTech) склали €39,2 млрд. На даний момент в концерні Continental працює понад 208 000 співробітників у 55 країнах світу.

Sergey Lavrinenko