Четверте оновлене покоління середньомоторних спортивних купе виділяється виразним, атлетичним та ефектним зовнішнім виглядом. Лише декілька тижнів минуло з часу виходу нового 718 Boxster, і компанія Porsche розширює лінійку своїх автомобілів новим 718 Cayman. Уперше автомобіль з жорстким верхом коштує менше, ніж родстер — по аналогії з моделями серії 911. Початкова ціна 718 Cayman в Україні складає 1 797 355 гривень, а 718 Cayman S — 2 198 370 гривень, враховуючи ПДВ.

718 Cayman оснащений таким же новим 4-циліндровим опозитним двигуном з турбонаддувом, як і 718 Boxster. Модель базової комплектації з двигуном об’ємом 2 літри може похвалитися стартовою потужністю у 220 кВт (300 к. с.). А модель S з двигуном об’ємом 2,5 літри — 257 кВт (350 к. с.). Потужність нових моделей на 18 кВт (25 к. с.) більша, ніж у попередників, комбінована витрата палива становить від 8,1 до 5,7 л на 100 км. 

Великий крутний момент нових двигунів 718 Cayman  забезпечить захопливі враження від керування та маневреність навіть при низьких оборотах двигуна. Двигун 718 Cayman об’ємом 2,0 л досягає крутного моменту в 380 Нм (плюс 90 Нм), який доступний при 1950–4500 об/хв. 2,5-літровий двигун 718 Cayman S оснащений турбонаддувом зі змінною геометрією турбіни (VTG), яка раніше використовувалась виключно в моделі 911 Turbo. Нагнітач зі змінною геометрією турбіни у 718 Cayman S вперше оснащений пропускною заслінкою для відпрацьованих газів. Він забезпечує до 420 Нм (додаткові 50 Нм) для колінчастого валу при 1950–4500 об/хв. Це також гарантує ще кращий крутний момент у всіх діапазонах швидкості двигуна. 718 Cayman, оснащений коробкою перемикання передач з подвійним зчепленням та опціональним пакетом Sport Chrono розганяється з місця до 100 км/год за 4,7 секунди, 718 Cayman S — за 4,2 секунди. Максимальна швидкість 718 Cayman досягає 275 км/год, а 718 Cayman S — 285 км/год.

Нове вдосконалене шасі для більшої чіткості та поперечної стійкості

Динамічні характеристики нових моделей 718 Cayman не відстають від класичних автомобілів серії 718. Завдяки своїй видатній маневреності ці історичні середньомоторні спортивні автомобілі ставали переможцями багатьох перегонів у 1950-х та 1960-х роках, наприклад Targa Florio та «24 години Ле-Мана». Заново налаштоване шасі 718 Cayman виділяється покращеними поперечною стійкістю та колісним навантаженням. Пружини та стабілізатори створювалися для забезпечення більшої стійкості. Амортизатори також отримали нові налаштування. Налаштування системи контролю за напрямком руху забезпечують на 10 % точніше керування, покращують маневреність та задоволення від водіння. Ширші на півдюйма задні колеса з оновленими шинами покращують бокове зусилля та стабільність при проходженні поворотів.

Додаткові опції для поліпшення динамічних характеристик, такі як пакет  Sport Chrono та система векторизації крутного моменту Porsche Torque Vectoring (PVT), доповнюють спортивний характер 718 Cayman. Доступна додатково адаптивна підвіска PASM дозволяє зменшити дорожній просвіт 718 Cayman на 10 мм. Модель 718 Cayman S оснащена спортивною підвіскою PASM, яка зменшує дорожній просвіт на 20 мм. Як і в інших спортивних автомобілях Porsche, у нових моделях пакет Sport Chrono можна налаштувати з допомогою програмного перемикача на рульовому колесі. Окрім раніше доступних режимів «Normal», «Sport» та «Sport Plus» з’явився режим «Individual», який передбачає функцію запам’ятовування персональних налаштувань для різних систем. Ці налаштування можна застосувати у будь-який момент.

Покращені ходові характеристики нового автомобіля вимагали застосування потужніших гальмівних систем. Саме тому в нових моделях використовують передні гальмівні диски діаметром 330 мм та задні діаметром 299 мм. 718 Cayman оснащений гальмівною системою, яка раніше використовувалася у Cayman S. 718 Cayman S, у свою чергу, оснащений 4-поршневими суппортами, які раніше були присутні у 911 Carrera, та на 6 мм вужчими гальмівними дисками.

Виразний дизайн для більш рішучого вигляду

Дизайн нового 718 Cayman розроблявся так само ретельно, як і його технологічне оснащення. Чіткі пропорції, виразні повітрозабірники спереду та з боків та плаский профіль підкреслюють збільшену динаміку. Капот виглядає ширшим завдяки виразній передній частині автомобіля, а сам 718 Cayman виглядає впевненіше. Тонкі передні фари з габаритними вогнями та індикаторами над повітрозабірниками доповнюють впевнений образ автомобіля. Округлена передня частина 718 Cayman виділяється збільшеними повітрозабірниками та біксеноновими основними фарами оновленого дизайну з вбудованими світлодіодними ліхтарями денного світла. Світлодіодні основні фари з чотириточковими ліхтарями денного світла доступні додатково. Збоку 718 Cayman вражає своїми крилами та боковими порогами. Оновлена задня частина виглядає набагато ширшою завдяки глянцевій виразній смузі чорного кольору та логотипу Pоrsche між задніми ліхтарями. Задні ліхтарі отримали абсолютно новий дизайн. Вони створювалися з допомогою трьохвимірної технології та оснащені чотирма стоп-сигнальними лампочками, які ніби літають у повітрі.

Оновлений інтер’єр та мультимедійний комплекс PCM у стандартній комплектації

Обидві моделі 718 Cayman та 718 Boxster можуть похвалитися оновленнями інтер’єру. Верхня частина панелі пристроїв, у тому числі вентиляційні дефлектори, розроблялися заново. Місце водія у моделях 718 доповнюють спортивне рульове колесо у дизайні 918 Spyder та нові розширені можливості підключення. Крім того, до стандартної комплектації тепер входить мультимедійний комплекс PCM. Система підготовки для підключення мобільного телефону, аудіоінтерфейси та аудіосистема Sound Package Plus потужністю 150 Вт також входять до стандартної комплектації. Функціональність PCM можна додатково розширити. Наприклад, у модулі Connect передбачені такі доповнення для смартфонів, як USB-порт, Apple CarPlay та Porsche Car Connect. Інша доступна функція — це модуль навігації з голосовим керуванням, який дозволяє вам легше передавати автомобілю інформацію про ваші пункти призначення. Модуль Connect Plus можна доповнити функцією надання інформації про дорожній рух в режимі реального часу. За допомогою своїх смартфонів водії також можуть скористатися додатковими комплексними сервісами Porsche Connect App та Porsche Car Connect App.

718 Cayman та 718 Cayman S можна замовити вже зараз. Перші автомобілі з’являться на ринку України наприкінці вересня 2016 року. 

Робот Вертер
Робот Вертер