На фінальній прес-конференції у Штутгарті компанія Bosch заявила про намір розвиватися у 2017 році на ринку систем «помічник водія», який, за прогнозами, виросте на 30 відсотків.

Наразі компанія вже працює над рядом таких систем серед яких система пошуку місць для паркування «Community-based parking», програма-помічник для мультимодальних перевезень та пакет програм  «Bosch Automotive Cloud Suite», який включає попередження водіїв про небезпеку, прогностичну діагностику автомобіля та персональних помічників.

Такі системи є «ключовим технологічним елементом для послуг, пов'язаних з «підключеним» транспортним засобом», - стверджує голова правління компанії пан Деннер. «Помічник водія» важлива складова автоматизованого керування, яка завдяки розумним сенсорним технологіям постійно контролює оточення автомобіля та попереджає водія про потенційно небезпечні ситуації на ранніх стадіях.

Компанія «Price Waterhouse & Coopers» (PwC) прогнозує, що в період до 2022 року світовий ринок «підключеної» мобільності щороку зростатиме майже на 25 відсотків, в той час як, згідно з оцінкою Gartner, до 2020 року 250 мільйонів підключених автомобілів заполонять світові дороги.

Робот Вертер
Робот Вертер