911 Targa 4 GTS і Cayenne Turbo S: Porsche розпочинає рік одразу двома світовими прем'єрами

Штутгарт. Під час Північноамериканського міжнародного автосалону 2015 у Детройті світову прем'єру відзначають одразу дві нові моделі від Porsche: 911 Targa 4 GTS і Cayenne Turbo S. У 911 Targa 4 GTS успішна ідея GTS вперше об'єднана із класичною концепцією тарга. Більш високий динамічний потенціал у ній забезпечується двигуном збільшеної до 430 к. с. (316 кВт) потужності і серійним пакетом Sport Chrono. Зовні 911 Targa 4 GTS можна відрізнити за такими характерними для GTS-моделей елементами, як 20-дюймові колісні диски з центральним кріпленням, пофарбовані в чорний матовий колір, облицювання передньої частини кузова Sport Design, чорні решітки повітрезабірників і такі ж чорні написи «GTS» на дверях, задній частині кузова та на дузі безпеки. У салоні спортивну атмосферу створюють оздоблені чорною алькантарою рульове колесо та сидіння, а також декоративні планки з сатинованого алюмінію чорного кольору.

 

Нову ж топ-модель останнього покоління Cayenne відрізняє, насамперед, нова концепція наддуву з інтегрованими у випускні колектори турбонагнітачами. Завдяки цьому потужність нового Cayenne Turbo S порівняно з попередньою моделлю збільшена на 20 к. с. – до 570 к. с. (419 кВт). Підвищений на 50 Нм (до 800 Нм) максимальний крутний момент забезпечує сталу тягу, а нові турбонагнітачі додатково покращують прийомистість бітурбованого агрегату.

 

 

Обидві новинки Porsche обіцяють безмежне задоволення від водіння завдяки високому рівню спортивності, таким чином відкриваючи широкі перспективи для стабільного успіху Porsche на найбільшому в світі американському ринку спорткарів і SUV. Ще з часів Type 356, тобто з 1950-х років, компанія Porsche знайшла у США своїх вдячних клієнтів, які особливо цінують унікальний синтез спортивності, потужності та дизайну, притаманний автомобілям Porsche. Саме тому Сполучені Штати традиційно є найбільшим ринком збуту для марки Porsche. У 2014 році приблизно 25% усіх побудованих компанією Porsche автомобілів були передані саме американським клієнтам.

 

Новий 911 Targa 4 GTS: більш потужний, динамічний, екстравагантний

 

 

До 50-річного ювілею 911 Targa компанія Porsche вперше пропонує цю особливо популярну серед покупців модель у більш потужному і динамічному виконанні GTS. У моделі 911 Targa 4 GTS концепція тарга у поєднанні з дугою безпеки і повним приводом відповідає за підвищений рівень безпеки при їзді, одночасно дозволяючи насолоджуватися свіжим повітрям і відкритим небом завдяки повністю автоматичному даху. Підвищену динаміку забезпечує двигун GTS потужністю 430 к. с. (316 кВт) у комбінації з серійним пакетом Sport Chrono, активною підвіскою PASM, 20-дюймовими колісними дисками і спортивною вихлопною системою.

 

 

Незважаючи на суттєво розширене оснащення, вага автомобіля з 430-сильним двигуном порівняно з S-моделлю знизилася з 3,9 до 3,6 кілограма на кінську силу. У результаті максимальна швидкість Targa 4 GTS перевищує 300 км/год, а розгін з місця до сотні займає лише 4,3 секунди. Хоча двигун розвиває на 30 к. с. (22 кВт) більше, середня витрата палива автомобіля залишилась на рівні 911 Targa 4S та становить від 9,2 до 10,0 л на 100 км.

 

Новий Targa з першого погляду ідентифікується як повноприводна модель GTS: як і у задньоприводній моделі 911 Carrera, тут задні колісні арки виступають на 22 міліметри, а задні шини на 10 міліметрів ширші. Особливої виразності автомобілю надають облицювання передньої частини кузова Sport Design з отвором для додаткового центрального радіатора та затемнені біксенонові фари з системою динамічного освітлення Porsche Dynamic Light System (PDLS). 

 

 

Спортивність новинки підкреслюють характерні атрибути GTS – 20-дюймові чорні колісні диски 911 Turbo S із центральним кріпленням, зовнішні дзеркала Sport Design та написи «GTS» на дверях. Напис «targa» на сріблястій дузі безпеки теж виконаний у чорному кольорі. У задній частині кузова чорні акценти розставляють глянцеві планки решітки повітрезабірника у задній кришці, напис назви моделі та хромовані вихлопні труби.

 

Гени GTS визначають і характер оформлення інтер'єру новинки. У центрі передньої панелі розташований секундомір із серійного пакету Sport Chrono. Спортивні сидіння Sport Plus, із 4-позиційним регулюванням і чорним написом «GTS» на підголівниках, забезпечують підвищену бічну підтримку водієві і передньому пасажиру, а також максимальний комфорт у поїздках на далекі відстані. Домінуючим матеріалом в інтер’єрі салону є чорна алькантара, яка приблизно вдвічі легша за шкіру.

 

З моменту свого дебюту в 1965 році Targa займає міцну позицію у сімействі 911-х. Модель Targa для себе обрав приблизно кожен восьмий покупець Porsche 911. Частка сучасного покоління екстравагантного «дев'ятсот одинадцятого» із характерною дугою безпеки сягає 13% – тобто спостерігається тенденція до зростання. Виводячи на ринок 911 Targa 4 GTS, компанія Porsche розширює асортимент сучасної класики. А враховуючи багату серійну комплектацію нової топ-моделі, вона приваблює ще й своєю вигідною ціною.

 

Новий Cayenne Turbo S: суперспортсмен серед SUV

 

Під час Північноамериканського міжнародного автосалону 2015 у Детройті Porsche представив публіці новий Cayenne Turbo S – топ-модель серед спортивних SUV. Удосконалений 4,8-літровий двигун V8 із подвійним турбонаддувом (бітурбо) тепер розвиває потужність 570 к. с. (419 кВт). Не в останню чергу завдяки ходовій частині, оснащеній всіма доступними системами регулювання та налаштованій на досягнення максимальної динаміки руху, Cayenne Turbo S є справжнім суперспортсменом. Північну петлю Нюрбургринга він долає за 7:59,74 хвилини, встановлюючи таким чином новий рекорд для класу SUV і доводячи, що кожен Porsche – це справжній спорткар, навіть у сегменті повнорозмірних позашляховиків.

 

 

Більш стрімка віддача бітурбованого двигуна є заслугою насамперед інтегрованої конструкції турбонагнітачів, які тепер розташовані безпосередньо у випускних колекторах. Така концепція також покращує і процес згоряння. Високопотужний двигун видає на 20 к. с. більше потужності та на 50 Нм більше крутного моменту у порівнянні з попередником. З місця до 100 км/год Cayenne Turbo S розганяється за 4,1 секунди, що на 0,4 секунди швидше, ніж попередня модель. Максимальна швидкість тепер становить 284 км/год.

 

 

Статус суперспортсмена новий Cayenne Turbo S підкреслює і завдяки своїй ходовій частині. До серійної комплектації автомобіля входять керамічно-композитні гальма Porsche Composite Ceramic Brake (PCCB). На передній осі вони мають диски діаметром 420 міліметрів і вперше 10-поршневі супорти, на задній осі діаметр дисків із 4-поршневими супортами становить 370 міліметрів. Активна система стримування кренів кузова Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) під час руху у повороті знижує боковий крен при першому ж натяку на його появу. Система розподілу крутного моменту Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) підвищує динаміку та курсову стійкість автомобіля завдяки цілеспрямованому пригальмовуванню правого або лівого заднього колеса, тим самим помітно покращуючи обертальність і точність руху в повороті. Активний повний привод Porsche Traction Management (PTM) забезпечує постійну передачу крутного моменту на задню вісь із його безступінчастим перерозподілом на передню. Видатна динаміка руху та тяга, висока маневреність на будь-якій швидкості – ось лише декілька переваг поєднаної роботи всіх систем.

 

Серійне оснащення Cayenne Turbo S повністю відповідає рівню топ-моделі. До базової комплектації входять 21-дюймові колісні диски в оригінальному дизайні 911 Turbo із пофарбованими у чорний колір бічними поверхнями спиць, світлодіодні головні фари із системою динамічного освітлення Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), повна обробка салону шкірою з тисненням герба Porsche на всіх підголівниках та карбонові декоративні планки. Для Cayenne Turbo S передбачена також двокольорова обробка салону у чорно-кремовій кольоровій гамі Black-Cream, яка вперше пропонується у програмі оснащення. Зовні помітні візуальні акценти створюють чорна глянцева окантовка повітрезабірників у передній частині автомобіля та витримані у чорному кольорі нижні частини корпусів зовнішніх дзеркал, а також пофарбовані у колір кузова спойлер на даху та накладки на колісні арки. Як опційне оснащення пропонується спортивна вихлопна система у комбінації з акустичним резонатором Sound Symposer, який у активному режимі передає до салону автомобіля звук від потужного двигуна V8.

 

 

Обидві світові новинки – 911 Targa 4 GTS і Cayenne Turbo S – на українському ринку будуть доступні у другому кварталі 2015 року. Більш детальну інформацію щодо комплектації автомобілів, вартості та замовлення можна дізнатися в офіційних дилерських центрах Porsche в Україні.   

Где это происходит
Автосалон Порше Центр Киев Аэропорт
Порше Центр Киев Аэропорт
Автосалон, Киев, с. Чубинское, ул. Киевская, 43, 32 км Бориспольского шоссе
Средняя оценка: 0,0на основе 0 отзывов

«Порше Центр Київ Аеропорт» - найбільший в Україні та у Центральній та Східній Європі офіційний дилерський центр Porsche, який надає повний комплекс послуг з продажу автомобілів Porsche, оригінальних запчастин та аксесуарів, а також сервісного обслуговування…

Робот Вертер
Робот Вертер