Модельный ряд семейства Leon пополнился «вседорожной» модификацией X-Perience, которая будет доступна в официальных дилерских центрах с 20 июня. В Украине полноприводная новинка будет предлагаться с одним дизельным двигателем.

Новая модификация универсала Leon добралась до Украины спустя пол года после мировой премьеры в Париже. От обычной версии X-Perience отличается дополнительными «вседорожными» обвесами кузова, увеличенным на 28 мм по сравнению с базовым Leon ST клиренсом и системой полного привода с электронноуправляемой муфтой Haldex пятого поколения. 

В Европе такая модификация «Леона» предлагается с бензиновыми агрегатом объёмом 1.4 и 1.8 л (мощность 125 и 180 л.с. соответственно), а также с дизелями на 1.6 и 2.0 литра с отдачей от 110 до 184 л.с. В Украине новинка представлена только с одним, но зато топовым дизельным агрегатом, работающим в паре с 6-ступенчатым «роботом» DSG. Четырёхцилиндровый TDI развивает максимальную тягу в диапазоне 3500 – 4000 об/мин, а пиковое значение крутящего момента (380 Нм) достигается при 1750 – 3000 об/мин. 

Leon X-Perience в базовой комплектации оснащается системами ABS и ESP, системой имитации блокировки дифференциалов XDS, шестью подушками безопасности, двухзонным климат-контролем, электростеклоподъемниками всех окон, круиз-контролем, а также акустикой с шестью динамиками и головным устройством с 5-дюймовым экраном.

Помимо этого для новинки доступна комплектация X-Perience +LED, в список оснащения которой входят полностью светодиодные фары с системой предотвращения ослепления встречных машин. 

Seat Leon X-Perience в начальной комплектации оценивается в 766 766 грн, а версия со светодиодной оптикой стоит от 777 410 грн (цены по состоянию на 16.06.2015).

Технические характеристики и список базового оборудования Seat Leon X-Perience

SEAT Leon X-Perience – задоволення за кермом на будь-якій дорозі.

Київ, 16.06.2015

Новий представник сімейства Leon - SEAT Leon X-Perience готовий до завоювання прихильників в Україні! Для того, щоб водії насолоджувались надзвичайно високими динамічними характеристиками та залишалися при цьому в безпеці, представляємо автомобіль з потужним та економічним 2-літровим дизельним двигуном TDI потужністю 184 к.с. у поєднанні з автоматичною 6-ступеневою трансмісією DSG, системою повного приводу 4Drive останнього покоління та безліччю найсучасніших систем допомоги водію. Цей найгарніший універсал в своєму класі поєднує емоційний дизайн з передовими технологіями, оптимальну практичність з дивовижною універсальністю.

 

Leon X-Perience доповнює найуспішнішу лінійку SEAT  Leon. Поряд з динамічним 3-дверним Leon SC, елегантним 5-дверним Leon, функціональним Leon ST та потужним атлетом Leon CUPRA, новий Leon X-Perience – це ідеальний компаньйон для людей з оригінальним, різноманітним та активним стилем життя.

Побудований на основі кузову універсал, Leon X-Perience демонструє естетику вседорожника завдяки постійному повному приводу та підвищеному на 28 мм кліренсу, у порівнянні з базовою версією Leon ST. Система повного приводу 4Drive використовує нещодавно розроблену електронно-керовану муфту Haldex п'ятого покоління з багатодисковим зчепленням для кращого регулювання тягового зусилля. Окрім цього Leon X-Perience обладнаний ультрасучасними системами допомоги водію. Динамічний контроль повного приводу EDS (система імітації блокування диференціалу на обох осях), XDS (розширена система імітації блокування диференціала задля кращого зчеплення коліс на поворотах), ESP (система курсової стійкості) та система автоматичного гальмування у момент зіткнення (Multicollision Brake) забезпечують максимальну безпеку водію.

 

Вже з 20 червня SEAT  Leon X-Perience доступний в дилерській мережі в Україні.

До базової комплектації входять такі опції:

- антиблокувальна система ABS, 

система курсової стійкості ESP, 

імітація міжколісного блокування XDS,

17-дюймові легкосплавні диски з шинами 205/55, 

6 подушок безпеки, 

центральний замок з дистанційним керуванням, 

двозоновий клімат-контроль “Climatronic”,

передні та задні електросклопідйомники, 

 центральний підлокітник, 

бортовий комп'ютер, 

круїз-контроль, 

зимовий пакет,

система персоналізації керування SEAT Drive Profile до якої входять адаптація чутливості керма, адаптація чутливості педалі акселератора, зміна алгоритму перемикання передач та адаптація звуку випускної системи, багатофункціональне кермо у шкіряному виконанні з логотипом "X-Perience" на кермі, що дозволяє керувати мультимедійною системою та бортовим комп'ютером не відриваючи рук від керма, 

високоякісна акустична  система SEAT Media System Colour з 5”-дюймовим кольоровим дисплеєм, 6 динаміками, підтримкою AUX-IN, USB, Bluetooth® з системою розпізнавання голосу.

Також доступна комплектація X-PERIENCE +LED, до якої входять повністю світлодіодні фари SEAT Full LED. Перевага світлодіодних фар в тому, що вони краще освітлюють дорожнє полотно і зменшують напруження очей. Інтелектуальна система датчиків запобігає засліпленню водіїв зустрічного транспорту.

 

Рекомендована роздрібна ціна від 766 766 грн станом на 16.06.2015.

 

Новий Leon X-Perience позбавить вас рутини, з ним краще досліджувати нові місця та отримувати нові враження. Це ідеальний автомобіль для відкриття нових шляхів та горизонтів.

Досягти мети можна різними шляхами

SEAT Leon X-Perience – створений для відкриття нових горизонтів 

Владимир Коломинов
Владимир Коломинов
15 лет за рулем
5 комментариев