До початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на заводі «Єврокар» в Закарпатській області збирали автомобілі Skoda для українського ринку. З першого дня війни виробництво зупинилося, а підприємство перетворили на центр допомоги для біженців, де нещодавно навіть відкрили школу.

Офіси заводу перетворилися на кемп, щоб забезпечити усім необхідним та допомогти пережити важкі часи для біженців, які змушені були залишити власні домівки. Облаштовані опалювальні приміщення та спальні місця, кухня із 3-разовим харчуванням та рекреаційні зони для дітей. Як зазначають в компанії «Єврокар», за сприяння партнерів з Чехії, Німеччини, Португалії, Швейцарії та інших країн Європи, кемп постійно забезпечується їжею, засобами гігієни, одягом та іншими речами.

З початку війни в центрі знайшли свій тимчасовий прихисток більше 200 людей, 140 проживають постійно, з них 30 діти.

Нещодавно «Єврокар» разом з київською школою Midgard та волонтерами запустили на території заводу школу з навчальними програмами для дітей різного віку. За словами директора Midgard Олега Попова, в тимчасову школу завезено все необхідне обладнання, у вигляді інтерактивних панелей, ноутбуків та планшетів. Найближчим часом також планується запуск навчання в онлайн-режимі для всіх бажаючих.

Окрім центру для біженців на території заводу «Єврокар» з перших днів війни працює логістичний хаб, де приймають гуманітарні вантажі з країн ЄС на підтримку України та відправляють у найбільш постраждалі регіони.

Теги: україна
Евгений Ушаков