В регіонах, де не було активних бойових дій і на звільнених від російських окупантів територіях поступово встановлюють дорожні та вказівні знаки, таблички з назвами населених пунктів, які були демонтовані на початку війни.

Території та міста, в яких тривали бойові дії, після деокупації повертаються до упорядкованішого життя. Це стосується і безпеки дорожнього руху. На автошляхи повертають дорожні знаки, розмітки, вказівні знаки.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Щодо демонтажу дорожніх знаків та вказівників населених пунктів у тих місцях, де не було загрози бойових дій, зокрема на заході країни, Білошицький пояснив, що це було зроблено в рамках заходів з підготовки до оборони.

«Воєнний стан було оголошено по всій Україні. Всі регіони, навіть ті, де не велися активні бойові дії, готувалися до оборони, і для цього вживалися певні заходи», — сказав Білошицький.

Також він зазначив, що необхідні у визначений час блокпости та укріплення там, де наразі не потрібно, знімаються, але з урахуванням готовності розгорнути їх у будь-який момент.

Евгений Ушаков