Лікар приїхав в Україну з медикаментами та запчастинами для ремонту пошкодженого під час обстрілу автомобіля швидкої допомоги, який раніше доправили у якості допомоги в Миколаїв.

4 квітня на парковку біля лікарні в Миколаєві влучив снаряд. На щастя, ні пацієнти, ні медики під час цього обстрілу не постраждали. Однак дісталося автомобілю швидкої допомоги — було пошкоджено вікна та колеса.

Ця машина відрізняється від звичайних українських швидких зовнішнім оформленням, оскільки її доставили в Миколаїв в якості допомоги з міста Мертір-Тідвіл на півдні Уельсу. Лікар Алед Джонс дізнався про пошкодження, які можна усунути. Плануючи доставку вже третьої карети швидкої та медикаментів до України, він взяв з собою запчастини для ремонту.

«На щастя, пошкодження, завдані після цього вибуху, незначні, потрібні лише колеса та нове вікно, і я взяв їх із собою, і тому машина швидкої допомоги буде відремонтована», — сказав доктор Джонс.

Новий автомобіль швидкої допомоги Новий автомобіль швидкої допомоги привезли з Мертир-Тідфілу до міста на західній Україні поблизу кордону з Польщею.

Кампанію зі збору коштів під назвою «Швидка допомога для України» розпочав доктор Матео Шмідт з лікарні принца Чарльза у місті Мертір-Тідвіл. Наразі вже вдалося зібрати половину від цільової суми в 50 000 фунтів стерлінгів.

Джерело: BBC

Теги: україна
Евгений Ушаков