Уряд Норвегії оголосив, що визнає посвідчення водія українських біженців, щоб вони могли керувати автомобілем під час перебування в Норвегії. Термін визнання документів збільшений з трьох місяців до одного року.

У заяві, опублікованій 22 квітня, уряд Норвегії зазначив, що звернувся до Управління державних доріг з проханням змінити правила отримання водійських посвідчень. Зокрема, термін, протягом якого українські документи визнаються в Норвегії, був продовжений з трьох до дванадцяти місяців.

«Через війну в Україні Норвегія прийняла кілька тисяч українських біженців, які автоматично отримують один рік тимчасового захисту. Багато з них мають водійські посвідчення, якими вони можуть користуватися в Норвегії, але вони втратять право керувати автомобілем тут через три місяці, якщо правила не будуть змінені», — йдеться у повідомленні.

Міністр транспорту Йон-Івар Нігард повідомив, що країна буде уважно стежити за розвитком цієї ситуації і буде готова вжити додаткових заходів, якщо це необхідно.

Вимоги до українських біженців щодо визнання водійських посвідчень, які вони отримали на батьківщині, не зміняться. Проте влада шукатиме інші способи та засоби верифікації документів.

Джерело: Shengen Visa Info

Теги: україна
Евгений Ушаков