Влада міста Біла Церква слідом за Дніпром заборонила рух автомобілів та мотоциклів з гучних вихлопом. Рішення набрало чинності з 26 квітня і буде діяти до закінчення воєнного стану.

Рішення про заборону руху транспортних засобів з «прямотоком» та іншими вихлопними системами, де відсутній шупопоглинач, було прийняте виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради. Поліція вилучатиме автомобілі та мотоцикли порушників і відправлятиме їх на штрафмайданчик.

«Заборонити з 26 квітня 2022 року до припинення дії на території України особливого періоду — воєнного стану на території Білоцерківської міської територіальної громади рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямотік», інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач», — йдеться у рішенні.

Окрім гучного транспорту міська рада Білої Церкви заборонила «агресивне водіння», хоча і не навела визначення цього терміну та ознак цих дій.

Минулого тижня гучний вихлоп та агресивне водіння заборонили в Дніпрі. Санкція за порушення та ж сама — вилучення транспортного засобу з подальшою відправкою на штрафмайданчик поліції.

Теги: україна
Евгений Ушаков