Мільярдер Ілон Маск, окрім станцій cупутникового інтернету Starlink, передав Україні сонячні панелі та системи зберігання енергії Tesla Powerwall. Обладнання направили в постраждалі від російського вторгнення населені пункти Київщини.

Дві амбулаторії в Бородянці та Ірпені отримали сонячні панелі та системи збереження енергії Tesla Powerwall. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Powerwall — це інтегрована акумуляторна система, яка зберігає отриману від сонячних панелей енергію для резервного живлення вночі, а також у випадках відключення мережі. Ці сонячні панелі та літій-іонні акумулятори здобули популярність в Америці завдяки високій автономності та зручності керування.

«Це надсучасне обладнання допоможе українцям у тих областях, які найбільше постраждали від російської окупації», — написав міністр.

Раніше Ілон Маск передав Україні системи супутникового інтернету Spacex Starlink. Одна з таких «тарілок» забезпечила зв'язком мобільний сервісний центр МВС.

Теги: tesla україна
Евгений Ушаков