Автомобілі британського бренду MINI залишились без механічних коробок передач. Виробник вирішив тимчасово спростити модельний ряд через нестабільні поставки комплектуючих внаслідок війни в Україні та глобального дефіциту напівпровідників.

Зіткнувшись з обмеженням поставок комплектуючих на тлі збільшення попиту, керівництво MINI вирішило припинити встановлювати «механіку» в свої автомобілі задля забезпечення стабільності виробництва. Про це повідомило видання Autocar з посиланням на джерела в MINI.

До цього рішення всі моделі MINI були доступні для покупки з механічною коробкою передач, крім електромобіля MINI Electric. В той же час представники компанії допускають, що в майбутньому, «коли дозволять обставини», механічні коробки передач повернуться.

На початку цього року завод MINI в Оксфорді був змушений призупинити виробництво через нестачу комплектуючих, викликану вторгненням Росії в Україну.

Інші автовиробники сповільнили виробництво через дефіцит, пов'язаний з війною, включаючи BMW (володіє MINI), Audi, Mercedes-Benz, Porsche, Skoda і Volkswagen.

Теги: mini
Евгений Ушаков
Евгений Ушаков
14 лет за рулем, Борисполь
Mazda 3 Хетчбэк (BL, 2009-2013)