Теорію дозволили вивчати в онлайн-режимі. Здати екзамени можливо в одному сервісцентрі МВС, а отримати посвідчення — в іншому. Термін навчання в автошколах скорочено.

Кабінет Міністрів України спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія у Сервісних центрах МВС. Це відбулось на засіданні Уряду 10 травня. КМУ прийняв постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні».

Що нового:

  • Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), скласти практичний іспит у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, у якому сервісному центрі складено теоретичний іспит.
  • Можливість вивчати теорію онлайн за допомогою Zoom, Skype, Google Meet тощо.
  • Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця складання теоретичного та/або практичного іспитів.
  • Скорочення терміну навчання для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом). Для цього скорочено на 20% теоретичну частину (зокрема «ущільнено» такі теми, як «Будова і технічне обслуговування ТЗ», «етика водія ТЗ» тощо).
  • Можливість повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого за заявою його власника на ім'я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

«Відповідними нормативними актами ми зміцнюємо правові інституційні засади для надання якісних адміністративних послуг сервісними центрами МВС. Умови воєнного стану не є перешкодою для забезпечення системних покращень у роботі СЦ МВС», — зазначив заступник міністра Богдан Драп'ятий.

Джерело: МВС

Евгений Ушаков