16 травня 2022 року за рішенням Київради відновилася оплата паркування в місті. Сервіс безготівкової оплати паркування знову працює в застосунку «Київ Цифровий».

Як і раніше, паркування платне лише в будні з 8:00 до 22:00. В інший час у будні та цілий день у суботу та неділю — паркування безкоштовне. Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Щоб оплачувати паркування в застосунку «Київ Цифровий»:

  1. Виберіть «Сервіси водія» → «Погодинне паркування».
  2. Виберіть номер авто з переліку або вкажіть його.
  3. Виберіть паркінг. Перевірте, щоб номер на паркувальному знаку відповідав номеру паркінгу в застосунку.
  4. Натисніть «Почати паркування». Розпочнеться відлік часу.
  5. Натисніть «Завершити паркування», щойно авто залишить паркінг.

Якщо дозволити сповіщення, можна отримувати щогодинні нагадування про активне паркування. У застосунку також можна встановити час для автоматичного завершення паркування. В іншому випадку паркування завершується автоматично о 22:00, коли паркування на муніципальних паркінгах стає безкоштовним.

У «Київ Цифровий» оплата нараховується, доки триває паркування в застосунку, незалежно від місцезнаходження автомобіля. У застосунку діє накопичувальна система оплати. Оплата списується за кожні 100 грн. Якщо сума менша, вона списується 1 числа наступного місяця. Оплачувати сервіс можна з банківської картки, Apple Pay або Google Pay. 

«За безпекою паркувального простору слідкуватимуть інспектори з паркування. Під час повітряної тривоги інспектори не мають права штрафувати водіїв, тому не нехтуйте сигналами тривоги, які також надходять у застосунку. Зауважте, що на муніципальних паркінгах не приймають оплату готівкою. Саме оплата в міському застосунку — це офіційна оплата, яка надходить у бюджет Києва», — наголосили в КМДА.

Фото: facebook.com/kyivtransparkservis

Теги: киев
Евгений Ушаков