Хетчбек Volkswagen Golf R, який дебютував восени позаминулого року, обзавівся особливою версією 20 Years Edition. Новинка буде доступна в Європі, Північній Америці та на інших ринках протягом обмеженого часу – до середини наступного року.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition присвячений 20-річчю першої R-моделі Golf, що мала індекс R32 і оснащувалась 3.2-літровим двигуном VR6. Сучасний хетчбек отримав форсовану з 320 до 333 к.с. «турбочетвірку» об'ємом 2.0 л з функцією «емоційного старту» (Emotion Start): при запуску двигун «розкручується» до 2500 об/хв задля агресивного звучання.

Пакет R-Performance, опціональний для звичайного Golf R, у випадку з Golf R 20 Years Edition включений у стандартне обладнання. Він передбачає збільшений спойлер на даху, додаткові їздові режими та зміщений з 250 до 270 км/год обмежувач максимальної швидкості.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition отримав сині корпуси дзеркал та 19-дюймові колісні диски. Якщо покупець вибере синій колір кузова, ці деталі для контрасту зроблять чорними. У салоні встановлені спортивні крісла з оббивкою зі шкіри наппа, водночас для оздоблення передньої панелі і панелей дверей використано вуглеволокно. Окрім цього новинка має оригінальні шильдики та проекцію напису «20 R» біля передніх дверей.

Ціни на Golf R 20 Years Edition поки що не оголошені. Вартість стандартного Golf R в Німеччині — від 51 835 євро.

Джерело: Volkswagen

Евгений Ушаков