Мы уже сообщали, что Министерство финансов намеревалось увеличить утилизационный сбор, а также сбор при первичной регистрации машины в Украине. Что ж, дальше — больше. Сегодня стало известно, что помимо всего прочего правительство также планирует в два раза повысить акцизный сбор на импортируемые автомобили.

По словам Олега Назаренко, гендиректора Всеукраинской ассоциации автомобильных импортеров и дилеров (ВААИД), судьба автомобильного рынка Украины, скорее всего, решится 22 марта. (Обновление — на своей страничке в Facebook глава ВААИДа уточнил, что сперва в субботу законопроект намереваются утвердить в Кабмине, а затем передать его 25 марта (вторник) на голосование в парламент). Документы пока не опубликованы на сайте правительства, тем не менее их копии уже есть у Назаренко.

Если вкратце, то сейчас акцизный сбор для иномарки с двигателем объемом, например, 2,2 литра составляет 1 430 евро. Тем не менее, если Верховная Рада примет законопроект, то уже с 1 апреля размер акциза увеличится до 2 860 евро. Отметим, что двойное увеличение сбора ждет все импортируемые машины с силовыми установками объемом больше 0,5 литра. Так что под его действие попадут также модели с литровыми моторчиками, которые до этого были «пригружены» лишь утилизационным сбором. Для примера можно привести тот же двигатель «ЕкоБуст», который устанавливается на Ford Fiesta и Focus. Судя по пояснительной записке, повышение акциза правительство аргументирует не только инфляцией, но и необходимостью увеличения поступлений в бюджет.

Ссылки на занимательные документы, доступ к которым появился у ВААИДа, также предлагаем вашему вниманию:

Офіційна позиція Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів з приводу пропозицій Уряду щодо підвищення акцизного збору, утилізаційного збору та збору першої реєстрації  на імпортні автомобілі.

НОВІ ПОКРАЩЕННЯ: поповнювати бюджет тепер будуть працюючі пенсіонери та вкладники банків , а для народних депутатів з партії регіонів -власників автозаводів( з першого десятку списку українського Форбс) залишаються пільги по сплаті акцизного та УТИЛІЗАЦІЙНОГО збору!

Нова влада з метою нібито підвищення нових надходжень до бюджету планує вдвічі підняти акцизний збір на автомобілі та мотоцикли, а також дизельне пальне; підвищити на коефіцієнт інфляції з 5500 грн. до 5956,5 грн. утилізаційний збір на імпортні авто, ввести збір на пенсійне страхування за ставкою 0,5% при здійсненні операцій з купівлі юридичними та фізичними особами іноземної валюти; запровадити оподаткування податком на доходи фізичних осіб процентів на вклади; підвищити податки для працюючих пенсіонерів тощо.

В то й же час з невідомих причин Кабмін не пропонує ПІДВИЩИТИ АКЦИЗНИЙ ЗБІР ДЛЯ АВТО, ЯКІ СКЛАДАЮТЬСЯ В УКРАЇНІ (для автовиробників акциз залишається мінімальним 109 євро з одного автомобіля), в той час як для імпортного авто акциз складав, наприклад:

  • для авто 2201 куб. см -1430 євро, а тепер буде складати 2860 євро;
  • складав для авто 3001 куб. см -3027 євро, а тепер буде складати 6054 євро і так далі.

Також з невідомих причин Кабмін, підвищивши ставки утилізаційного збору для ВСІХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, які купують імпортований автомобіль, пропонує залишити ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД СПЛАТИ УТИЛІЗАЦІЙНОГО ЗБОРУ для автоскладальних підприємств , які належать українським олігархам- народним депутатам Партії регіонів (або які вийшли з ПР після повалення режиму Януковича).

Вже 22.03.2014 р. в суботу може бути прийнятий проект Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів Украіни», поданий Кабміном.

Законопроектом, зокрема пропонується:

  • збільшити ставки податків і зборів, визначених в абсолютних значеннях (крім євро), на індекс споживчих цін, індекс цін виробників промислової продукції (постанова КМУ від 18.12.2013 № 978);
  • запровадити єдину ставку акцизного податку на дизпаливо (98 € за 1000 кг) замість диференціації ставок в залежності від вмісту сірки (від 46 до 98 € за 1000 кг);
  • збільшити вдвічі ставки на нові автомобілі та мотоцикли з об'ємом двигуна більше 0,5 л;
  • встановити ставки акцизного податку на мотоцикли об'ємом двигуна до 0,5 л на рівні 0,06 євро за 1 см. куб. (як найнижча запропонована ставка на автомобілі);
  • встановити ставку податку на доходи фізичних осіб 15(17)% для доходів у формі пенсійних виплат, які на сьогодні не оподатковуються, якщо їх розмір перевищує десять прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня звітного податкового року, для осіб, які втратили працездатність;
  • запровадити справляння збору на обов'язкове державне пенсійне страхування за ставкою 0,5% при здійсненні операцій з купівлі юридичними та фізичними особами іноземної валюти в безготівковій та/або готівковій формі;
  • запровадити оподаткування податком на доходи фізичних осіб процентів на вклади та відсотків за облігаціями за ставкою 15(17)%;
  • обмежити сферу застосування спрощеної системи оподаткування для високорентабельного виду діяльності, що не потребує державної підтримки, а саме: виробництво, постачання, продаж (реалізація) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння;
  • зменшити неоподатковуваний імпорт товарів, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, з 300 до 150 євро.

Проект акта потребує проведення консультацій з громадськістю шляхом розміщення його на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України (однак, за три дні до прийняття документ для консультацій не розміщений).

ВААІД розуміє, що в умовах бюджетного дефіциту уряд має шукати додаткові надходження і всі громадяни України з розумінням мають ставитись до таких жорстких заходів . Однак, ВААІД також вважає, що в разі введення жорстких заходів для пересічних громадян України (нові податки для працюючих пенсіонерів, для вкладників банків- на депозити, податків з обміну валют, підвищення акцизу та утилзбору на пальне та автомобілі для покупців таких товарів)пересічним громадянам України будуть незрозумілими дії уряду про надання пільг по сплаті УТИЛІЗАЦІЙНОГО збору на авто для олігархів з Партії регіонів-власників українських автозаводів, а також пільг по сплаті ними ж акцизного збору за мінімальними ставками (109 євро з одного авто- менше 0,1% вартості авто).

ВААІД звертається до уряду і ВР з вимогою припинити дискримінацію пересічних громадян Украіни- покупців автомобілів, пенсіонерів та рядових вкладників банків, які отримують додаткове податкове навантаження, на фоні того, що власники українських автозаводів - народні депутати від Партії регіонів і надалі отримають пільги по сплаті УТИЛІЗАЦІЙНОГО збору на авто та не підвищення акцизного збору для авто, які складають їх підприємства. ВААІД вважає, що умовах тотального бюджетного дефіциту всі мають" підтягнути паски", але не є етичним і не моральним підвищення податкового тиску на рядових українців з одночасним наданням пільг по сплаті податків для олігархів з Партії регіонів (або народних депутатів, які вийшли з ПР після повалення режиму Януковича).

Прес-служба Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів

AlekSokolov
AlekSokolov
20 лет за рулем, Киев
Ford Fiesta 2013
49 комментариев