На торги, если верить пресс-службе Кабмина и «Интерфаксу», выставят 71 автомобиль, среди которых найдётся место «Чайке» и каким-то машинам 1971 года выпуска. Где купить свежие Audi и «Лексусы», на которых красуются номера с буквами «ВР», в Кабмине не говорят (не их вотчина), но уже рассчитывают привлечь к аукциону широкую общественность. За семь десятков авто планируют выручить 7 миллионов гривен.

Правительство готовит к продаже на открытом аукционе 50% автопарка секретариата Кабинета министров. Об этом мы сообщали сегодня утром. Но позже министр Кабинета министров Остап Семерак рассказал журналистам, что планируется выставить то ли 72 («Интерфакс»), то ли 71 («Кабмин») легковой автомобиль. Аукцион, утверждает министр, будет проведен в первой половине июня, дальше будут оформлены документы, а вырученные средства переведены в госбюджет. 

Министр не стал повторять ошибок министра финансов Украины Александра Шлапака и не назвал точной суммы, которую планируют выручить с продажи машин. Он лишь отметил, что сумма, которую предполагается привлечь от продажи автомобилей, будет зависеть от активности покупателей и добавил:

Все желающие могут принять участие в аукционе.

Также нет данных о том, какую стартовую цену назначат «лицензированные оценщики» за автомобили, но оценивать их будут специалисты, в этом министр не сомневается. На сегодня, сообщает «Интерфакс», в список из 72 авто к первичному аукциону входят автомобили марок Mercedes-Benz, Skoda, Volkswagen, «Чайка», ГАЗ и ЗИЛ 1971-2008 годов выпуска. Пресс-служба при этом пишет, что за указанные авто планирует выручить около 7 миллионов гривен (делим на 72 и получаем, в среднем, 97 000 гривен за авто).

Остап Семерак напомнил, что продажа 50% автопарка секретариата Кабмина проводится в соответствии с решением правительства о сокращении госрасходов на содержание органов государственной власти. В рамках реализации этого решения, говорит чиновник,  планируется также сократить расходы на обслуживание автопарка. Например, в 2013 году расходы на обслуживание составили 42 миллиона гривен, в 2014 обещают потратить не более 19 миллионов.

Фото — liga.net

Аукціон з продажу автомобілів, які має у своєму розпорядженні Секретаріат Кабінету МіністрівУкраїни, планується провести у першій половині червня цього року.

Про це сьогодні, 2 квітня, на брифінгу повідомив Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.Брифінг пройшов на території автопідприємства Секретаріату Кабінету Міністрів України, де відбуласяекскурсія для представників ЗМІ.

Міністр Кабінету Міністрів повідомив, що, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від25 березня 2014 р. № 276-р «Про скорочення кількості легкових автомобілів, що обслуговують окремідержавні органи», Секретаріат Кабінету Міністрів має скоротити на 50% кількість автомобілівавтопідприємства. Таке ж рішення було прийнято щодо Адміністрації Президента і Апарату ВерховноїРади України.

«Минула влада приховувала розкіш, в якій жила за рахунок платників податків. Наш Уряд неховається від громадськості й демонструє максимальну відкритість», – зазначив Остап Семерак.

На сьогодні в розпорядженні Секретаріату Кабінету Міністрів знаходиться 187 одиниць техніки,з них 142 – легкові автомобілі. Планується продати 71 автомобіль.

Міністр Кабінету Міністрів повідомив, що реалізація автотранспорту відбуватиметься згідно зЗаконом України «Про здійснення державних закупівель» та постанови Кабінету Міністрів України від06 червня 2007 року № 803 «Про затвердження порядку відчуження об’єктів державної власності». «За попереднім графіком, у першій половині червня плануємо провести аукціон з продажу автомобілівСекретаріату Кабінету Міністрів з подальшим оформленням документів і перерахунком коштів до Державного бюджету України», – розповів Міністр.

Остап Семерак заявив, що Уряд проведе реалізацію автомобілів максимально відкрито. «Хочемо, щоб українське суспільство було поінформоване, яке майно продається, кому продається, заскільки продається. Адже всі кошти від реалізації будуть направлені в Державний бюджет України.Окрім виручених коштів, ми розраховуємо на економію коштів, які раніше витрачалися на бензин, ремонт, обслуговування автомобілів», – наголосив він.

За словами урядовця, кінцева сума від реалізації автомобілів залежатиме від активностіучасників аукціону. «Але в будь-якому разі ми очікуємо, що це будуть мільйони гривень», – сказаввін.

«У купівлі автомобілів зможуть взяти участь усі бажаючі. Процедура буде відкрита», –наголосив Остап Семерак. На аукціон Міністр запросив і журналістів.

Планується також скорочення 80-ти працівників автомобільного підприємства. «Уряд не маєіншого виходу, ніж приймати вкрай непопулярні рішення, але ці рішення допоможуть врятуватиукраїнську економіку. Урядовці не будуть жити в розкоші у той час, коли українське суспільство намежі виживання», – зазначив Міністр.

Теги: украина
Igor Sorokin
Igor Sorokin
11 лет за рулем, Симферополь
Ford Fiesta (2002) 2006
10 комментариев