Київ. 22 березня 2013 року відбулася презентація третього покоління моделі Porsche Cayman – автомобіля, створеного за власними правилами. Він знає лише один закон: закон повороту, та демонструє новий підхід до концепції середньомоторного автомобіля – більш сучасного та незалежного. Це нове двомісне купе розроблене цілковито з нуля. Автомобіль став нижчим та довшим, легшим та швидшим, ефективнішим, потужнішим та динамічнішим, ніж будь-коли. Довша колісна база, ширша колія та більші колеса покращують спортивні якості автомобіля до рівня, недосяжного для конкурентів.

Незважаючи на аномальну стихію, що панувала цього вечора у місті, справжні шанувальники бренду змогли прибути до «Порше Центру Київ» для знайомства та святкування появи нового спортивного представника славнозвісного бренду. Як і завжди, знаменна подія пройшла у вузькому колі однодумців, невимушеній дружній атмосфері розкоші та комфорту. «Наче день народження доброго друга», - так прокоментував свої враження про захід один із гостей презентації.

Традиційно для заходів Porsche офіційна частина вечора розпочалася з вітальної промови бренд-директора Porsche в Україні, Сергія Корольова, та демонстрації присвяченого моделі емоційного відео, фінальним акордом якого став довгоочікуваний дебют третього покоління Porsche Cayman. Емоційність автомобіля, його індивідуальність та сучасність протягом урочистого заходу підкреслювали ексклюзивний діджей-сет з ритмами руху великого міста, яскраві коктейлі, вишукані страви надсучасної молекулярної кухні та, звісно ж, захоплення та безкомпромісне бажання володіти новим Porsche Cayman.

До речі, настрій, що панував у залі, свої почуття та відгуки від зустрічі з новим поколінням двомісного середньомоторного спортивного автомобіля гості події фіксували у цифровій книзі відгуків, тим самим будуючи невід'ємну частину історії моделі Cayman в Україні. «Величезний комплімент для Cayman», «Porsche дарує задоволення», «Тільки Cayman» - ось лише невелика частина всієї гами почуттів, які наповнювали цей неочікувано зимовий, проте все ж таки весняний вечір. Тож, як і завжди, маємо безперечний підсумок: Porsche - це легенда, це пристрасть, втілена в автомобілях, а новий Porsche Cayman є яскравим доказом активної спортивної сили! Відчути неперевершене натхнення та азарт можна лише за кермом автомобіля, що виходить за рамки буденності. І це є Porsche Cayman.

Для довідки. Нове покоління двомісного середньомоторного спортивного автомобіля дебютує класичним дуетом з Cayman та Cayman S. Новий Cayman прискорюється до 100 км/год лише за 5,7 с, а його максимальна швидкість - 266 км/год. Cayman S знадобиться лише 5 с, щоб розігнатися до сотні, а 283 км/год - його максимальна швидкість. Двигуни 2,7 л та 3,4 л забезпечують незрівнянні відчуття та динамічний звук. Кожне натискання педалі акселератора перетворюється на активне прискорення завдяки 6-ступінчастій трансмісії або опційній PDK. Стабільність, необхідна на граничних швидкостях, забезпечена системою Porsche Stability Management та, якщо потрібно, Porsche Active Suspension Management, яка включає також на 10 мм занижену підвіску. Повністю перероблена підвіска забезпечує надзвичайно високу динаміку та маневреність. Тепер Cayman ще ближче до дороги - завдяки зниженому центру ваги, а також двигуну, що розташований посередині. Це означає вищі показники динаміки, поєднані з вищою ефективністю, яку забезпечують система Auto start/stop, електромеханічний привод керма, система рекуперації енергії, інтелектуальна система термоменеджменту та, не в останню чергу, полегшена конструкція кузова. Врешті-решт, у спортивному автомобілі значення має кожен грам - в тому числі й викидів СО2. У новому Cayman порівняно з попередником викиди зменшено на 16%.

AlekSokolov