Народні депутати відмовилися від зафіксованої у законопроекті №7311 про поправки до Податкового кодексу пропозиції скасувати запроваджене на час війни пільгове оподаткування нафтопродуктів.

«Всім, хто переживав за пільгове оподаткування бензину — поки нічого не буде змінюватися. Норму з 7311 виключили», — повідомив в Телеграм народний депутат, заступник голови профільного парламентського комітету Ярослав Желєзняк.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №7311 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного стану. Документ, зокрема, передбачає повернення акцизних зборів і збільшення ставки ПВД до 20% на пальне.

На сьогодні залишається чинним ухвалений 15 березня закон, згідно якого акциз на пальне скасовано, а ставка ПДВ складає 7%. Завдяки цим нормам роздрібні ціни на пальне зменшились на 12-13 грн/л.

Зазначимо, що останніми днями на українських заправках утворився дефіцит палива. Фахівці пов'язують нестачу з зупинкою Кременчуцького НПЗ внаслідок ракетного удару російських військ, проблемами з логістикою через війну, а також державним регулюванням цін.

Евгений Ушаков