Корпорация «Богдан» выпустила пресс-релиз, в котором обращается к первым лицам государства с призывом прекратить непрерывные проверки контролирующих органов, поскольку такие «рейды» приводят к прекращению деятельности компании и увольнению работников.

Не иначе как «крик души» раздался со стороны Черкасской области. Крупнейший оператор авторынка страны и производитель автомобилей JAC, компания «Богдан», заявила, что её рэкетируют госслужащие Украины. Вести бизнес в Украине, сообщается в пресс-релизе, могут только «свои» компании. При этом руководство корпорации не называет, кто именно виноват, однако упоминает «абсурдные» проверки автозавода со стороны ветеринаров. 

Всё это называют «дерзкими поводами» для остановки деятельности производственных площадок и дилерской сети. Территориальные органы Министерства доходов и сборов, говорят «богдановцы», провели 13 внеплановых проверок за полгода. Во время этих проверок открываются уголовные производства, начисляются «шаблонные» штрафы, что ведёт к судебным спорам, деморализации персонала, уменьшению объемов продаж и прочему негативу. Некоторые СМИ связывают давление на «Богдан» с тем, что директор корпорации был активным сторонником «Евромайдана». Да что мы пересказываем, читайте сами. 

КОРПОРАЦІЯ «БОГДАН» ЗАКЛИКАЄ ПРЕЗИДЕНТА, ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА ТА В.О. ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА ПРИПИНИТИ ТИСК НА БІЗНЕС

Корпорація «Богдан», один з найбільших операторів автомобільного ринку та вітчизняний автовиробник, звертається до перших осіб держави із закликом негайно припинити безперервні контролюючих та фіскальних органів, оскільки це призводить до припинення діяльності компаній та відповідного звільнення працівників.

Попри декларативні заяви про сприяння розвитку бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату, в країні фактично відбувається економічний рекіт держслужбовцями. Вести бізнес в Україні можуть виключно «свої» компанії.

Ми вже були свідками абсурдних перевірок держіспекцією з ветеринарного контролю автомобільного виробництва, тепер чекаємо на нові більш зухвалі приводи для зупинки діяльності як виробничих майданчиків так і компаній сервісно-збутової мережі.

В країні руйнується економіка, зростає безробіття. Компанії, що намагаються функціонувати в складних економічних умовах та ведуть свою діяльність на межі зупинки піддаються тиску зі сторони контролюючих органів. Так, територіальними органами Міністерства доходів і зборів України за такий невеликий період часу як липень - листопад 2013 року на підприємствах автомобільної виробничої та збутової мережі? було проведено 13 позапланових перевірок та 3 планові перевірки.

Під час проведення перевірок, як правило, здійснюються “шаблонні” донарахування, відкриваються кримінальні провадження. На сьогоднішній день маємо численні судові спори, морально дестабілізований персонал, негативний імідж серед клієнтів та ділових партнерів, зменшення об'ємів продажів, які у теперішніх складних економічних умовах й так менші за попередні роки.

Попри оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, співробітниками податкових органів свідомо ігноруються факти та обставини, що свідчать про законність нашої діяльності. Останнє, в свою чергу, може бути свідченням порушення співробітниками податкового органу припису ст.19 Конституції України, а також про можливу наявність у діях співробітників контролюючого органу прямого умислу на незаконне втручання у законну діяльність підприємства та прагнення настання для підприємства негативних податкових, господарських та фінансових наслідків.

Усі наші попередні звернення до Кабінету Міністрів та Генеральної прокуратури призводили лише до шаблонних «відписок» та нових позапланових перевірок. Ведення бізнесу щодня ускладнюється. Страждають не тільки керівники компаній але й держава та робітники яких скорочують. Так, бюджети всіх рівнів та соціальних фондів за минулий рік у порівнянні з 2012 недоотримали від виробничих підприємств корпорації «Богдан» понад 73 мільйони гривень, а від збутової сервісної мережі понад 43,6 мільйони гривень. Окрім зменшення доходів державного бюджету на державу лягає тягар у вигляді скорочених працівників, які мають отримувати допомогу по безробіттю.

Igor Sorokin
Igor Sorokin
11 лет за рулем, Симферополь
Ford Fiesta (2002) 2006
3 комментария