Вчера корпорация «Богдан» пожаловалась на давление со стороны государства, а сегодня объявила о том, что приостанавливает деятельность сразу девяти компаний в девяти городах Украины. Несмотря на заявление Миндоходов, что никто на «Богдан» не давит, автопромышленники готовы ликвидировать некоторые предприятия и уволить часть персонала.

Официальный пресс-релиз «Богдана» сообщает, что «вследствие произвола и непрерывного давления контролирующих органов» сервисно-сбытовая сеть приостанавливает всякую деятельность в Запорожье, Сумах, Тернополе, Житомире, Черкассах, Кировограде, Днепропетровске, Кременчуге и Виннице. Владельцы компании также не исключают последующую ликвидацию предприятий в указанных городах. 

Сегодняшнее сообщение корпорации пестрит словосочетаниями «огромное давление», «неприкрытый произвол», «нарушением Конституции Украины» и так далее. Налоговики, если верить пресс-релизу компании, игнорируют факты и обстоятельства, свидетельствующие о честной  деятельности предприятий. В прошлом году суд встал на сторону корпорации в указанных девяти городах, но сегодня давление на корпорацию не уменьшилось, продолжаются суды по 40 делам. Подробности в пресс-релизе ниже.

В это же время, если верить комментарию Министерства доходов и сборов, который приводит «Интерфакс», давления на «Богдан» никто не оказывает. Предприятия «Богдана» включены в плановый график проверок министерства, противоречий с нормами Налогового кодекса нет. Эти проверки выявили нарушения законодательства, а одно из предприятий даже согласилось с суммой доначислений. Некоторые СМИ связывают события вокруг «Богдана» с тем, что глава корпорации был сторонником «Евромайдана». 

ВЛАСНИКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ СЕРВІСНО-ЗБУТОВОЇ МЕРЕЖІ «БОГДАН-АВТО» ПРИЙНЯЛИ РІШЕННЯ ПРИЗУПИНИТИ ДІЯЛЬНІСТЬ ОДРАЗУ 9 КОМПАНІЙ

14 Лютого 2014, 11:43

Внаслідок свавілля та безперервного тиску контролюючих та фіскальних органів представництва Національної сервісно-збутової мережі «Богдан-Авто» в Запоріжжі, Кіровограді, Дніпропетровську, Кременчуці, Сумах, Кривому Розі, Житомирі, Черкасах та Вінниці призупиняють свою фінансово-господарську діяльність з можливою подальшою ліквідацією. Таке рішення було прийнято власниками компанії.

Шалений тиск на підприємства сервісно-збутової мережі відбувався постійно, однак останні півроку компанії зіткнулись з неприкритим свавіллям податківців, що є порушенням припису ст. 19 Конституції України, а також може бути свідченням наявності у їх діях прямого умислу на втручання у законну діяльність підприємства та прагнення настання для підприємства негативних податкових, господарських та фінансових наслідків.

Попри оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, співробітниками податкових органів свідомо ігноруються факти та обставини, що свідчать про правомірність діяльності підприємств. Так, наприклад, позитивні рішення судів на користь підприємств, що є свідченням неправомірності дій контролюючих та фіскальних органів, були ухвалені: 10.10.13 – Кіровоград, 21.10.13 – Запоріжжя, 31.10.13 – Кривий Ріг, 04.12.13 – Кременчук, 05.12.13 – Вінниця та Суми, 11.12.13 – Черкаси і т.д.

Сьогодні компанії замість ведення нормальної цивілізованої фінансово-господарської діяльності змушення шукати правду та поневірятися в «кишенькових» та підконтрольних судах. Одночасно тривають розгляди понад 40 судових справ.

Відтепер долею сотень працівників опікуватиметься державний бюджет, оскільки на всіх них чекатиме звільнення. Замість доходів бюджет та соціальні фонди матимуть видатки у вигляді допомоги по безробіттю.

У разі неприпинення тиску закриття чекатимуть і на інші підприємства сервісно-збутової мережі, а також виробничих компаній. Нагадаємо, напередодні корпорація «Богдан» звернулась до перших осіб держави із закликом негайно припинити безпідставні та протиправні дії контролюючих та фіскальних органів. Зокрема йшлося про відкритий економічний рекіт держслужбовцями попри декларативні заяви про сприяння розвитку бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату

Igor Sorokin
Igor Sorokin
11 лет за рулем, Симферополь
Ford Fiesta (2002) 2006
6 комментариев